Wat kan de coöperatie u bieden?

Warmtescan, energiecoaches en -verkenners, CV-inregelkit, lokale collectieve energieopwekking

Onze coöperatie heeft een aantal opgeleide en gecertificeerde mensen om particulieren maar ook MKB te helpen om besparingen te realiseren. Afhankelijk van de vraag kan er ook een energiescan worden gemaakt, we hebben daarvoor de apparatuur in huis.  We geven onafhankelijk advies en zijn niet gekoppeld aan een bedrijf. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.  Hieronder de belangrijkste mogelijkheden van onze vrijwilligers of hebt u wellicht een andere vraag? Neem dan contact op.

 

-1ENERGIECOACH Energiecoaches van de Coöperatie hebben een HOOM-opleiding gehad en zijn gecertificeerd en kunnen je huis en gebruik van energie volgens standaard checklijsten beoordelen en gericht advies uitbrengen. Beoordeling vindt plaats op:

  • Energieverbruik van het huis (gas en elektra), hiervoor zijn verbruiksgegevens en woninggegevens nodig;
  • Apparatuur in huis en hun verbruik;
  • Gedrag m.b.t. energieverbruik;
  • Ventilatie van de woning;
  • Te nemen maatregelen, afhankelijk van de wensen en mogelijkheden.

Naast een telefonisch introductiegesprek volgt een verzoek om beschikbare woning/energiegegevens in te vullen/aan te leveren via een link naar een door speciale eigen privé pagina op een separate website waar u door een aantal pagina's in te vullen een voorlopig advies wordt gegenereerd, een huisbezoek (ca. 1,5 uur) met het liefst een tour in en om het huis en een gesprek. Dit geheel wordt omgezet door de Energiecoach in een advies voor de eigen woning op de genoemde website, uiteraard wordt ook rekening gehouden met wensen en mogelijkheden. Deze privepagina is alleen toegankelijk door u en de coach, u kunt de rapportage downloaden en aanvullen en eventueel ook wissen. Indien gewenst en of van toepassing kan ook een indicatie/advies gegeven worden over isolatie, ventilatie, zonnepanelen, hybride systeem of warmtepomp. Voor zonnepanelen bijvoorbeeld kan worden gekeken naar ligging en aantal, type,  vermogen, wijze van aansluiten, BTW, saldering etc.  Afhankelijk van de vraag kan een Energiecoach helpen met het maken van een keuze van maatregelen, offertebeoordeling en verdere hulp, indien nodig gedurende het gehele traject.  

De kosten zijn verschillend voor een standaard Energiecoach traject voor leden en niet-leden van de Coöperatie.

Kosten (incl. BTW) Energiecoach voor alle type woningen: € 145,20 ; voor niet-leden € 169,40

Kosten voor MKB is afhankelijk van de situatie en complexiteit, basis tarief bedraagt € 450,00 (ex BTW), een offerte wordt op verzoek gemaakt.

De huidige Energiecoaches zijn:

  • Jo Haas
  • David van Venrooij
  • Lens Goossens
  • Eric van Kaathoven
  • Emiel Moonen

 -2- ENERGIEVERKENNER De Energieverkenners van de Coöperatie hebben een training gehad en kunnen in huis energieverbruiken en -verbruikers beoordelen op hun duurzaamheid. Met hun kennis en een basis checklijst kan er een advies gegeven worden waar op gerichte wijze energie bespaard kan worden wat betreft apparatuur en gedrag. De gemeente Echt-Susteren heeft een zgn. 'Groene Bon' geïntroduceerd voor degenen die afgelopen jaar in aanmerking kwamen voor een energietoeslag. Iedereen die voor de 'Groene Bon' in aanmerking komt heeft hierover bericht gehad van de gemeente. In dat geval worden de kosten vergoed door de gemeente, aanmelding gaat dan via de 'Groene Bon'. Buiten de 'Groene Bon' zijn de kosten voor een Energieverkenner verschillend voor leden en niet-leden van de Coöperatie:

Kosten (incl. BTW) Energieverkenner voor alle typen woningen: € 60,50 ; voor niet-leden € 84,70

De bovengenoemde personen kunnen ook ingezet worden als Energieverkenner. Daarnaast zijn er nog enkele andere personen hiervoor getraind. Een lijst volgt binnenkort.

 -3- WARMTESCAN Een warmtescan kan worden gemaakt van je huis, daarbij wordt gebruik gemaakt van een speciale InfraRood (IR) warmtecamera om te kijken waar warmtelekken zitten in je huis om gericht maatregelen te kunnen nemen. Zo kunt u zien waar isolatie ontbreekt, of er naden en kieren zijn en of er koudebruggen zijn. Zo kunt ook u snel zien waar u energie in huis kunt besparen.  Met Infra-Rood camera-opnamen maken we energielekken, temperatuurverschillen en vochtplekken zichtbaar. Zo kunnen we de warme en koude plekken zichtbaar maken in een gevel, dak, ramen, etc. maar ook voor radiatoren, leidingen, vochtplekken en lekkages. In het rapport met de gemaakte IR-opnamen geven we geconstateerde energielekken aan en met welke maatregelen deze warmte lekken “gerepareerd” kunnen worden. Let op: voor een goede IR-opname moet er een duidelijk temperatuurverschil (tussen binnen en buiten) aanwezig zijn. Zo’n IR-opname kan eigenlijk alleen in de winter gemaakt worden. De buitentemperatuur moet 5 graden Celsius of lager zijn om de energielekken goed zichtbaar te maken. Meer uitleg vindt u hier. De kosten voor een Warmtescan zijn verschillend voor leden en niet-leden van de Coöperatie:

Kosten (incl. BTW) voor een Warmtescan bedragen € 108,90  ; voor niet-leden € 133,10

Kosten voor MKB is afhankelijk van de situatie en complexiteit en kan worden meegenomen in het offerte traject van de MKB Energiecoach. 

-4- CV-INREGELKIT Ook kan hulp geboden worden voor het waterzijdig inregelen van de CV met een zogenaamde CV-inregelkit. Hiermee kunnen vele procenten bespaard worden in gasverbruik. Dit kan uiteraard  op koude dagen en inregelen duurt diverse dagen,  de Coöperatie kan uitleg en training geven hoe dit te gebruiken incl. huur van de CV-inregelkit. Vraag naar de mogelijkheden. De kosten zijn verschillend voor leden en niet-leden van de Coöperatie:

Kosten voor de huur van een waterzijdige CV-inregelkit voor 1 week incl. uitleg bedraagt voor leden € 60,50  ; voor niet-leden € 84,70