Kleine maatregelen

Vaak volstaan kleine maatregelen om energie in huis te besparen. Denk aan het monteren van thermostaatkranen op uw verwarming, het plaatsen van tochtstrippen, de verwarming een graadje lager of het vervangen van gloeilampen door LED-lampen. Gedrag speelt hier ook een belangrijke rol: hoe wordt omgegaan met ventilatie, aan laten staan van apparatuur, leeftijd van apparatuur, douche of bad etc. etc.

 

Grote maatregelen

Bij grote maatregelen kunt u denken aan spouwmuurisolatie of dakisolatie. Hoog rendementsglas in plaats van dubbelglas of een nieuwe HR ketel of toch een hybride systeem of warmtepomp. Hoe eerder u maatregelen neemt, hoe sneller u start met geld besparen. MilieuCentraal heeft een goed overzicht van isolatiemaatregelen die in uw huis te nemen zijn. Onze lokale partners kunnen u verder voorzien van passend advies.

 

 

Wat kan de coöperatie u bieden?

Warmtescan, energiecoaches en -verkenners, CV-inregelkit, lokale collectieve energieopwekking

Onze coöperatie heeft een aantal opgeleide en gecertificeerde mensen om particulieren maar ook MKB te helpen om besparingen te realiseren. Afhankelijk van de vraag kan er ook een energiescan worden gemaakt, we hebben daarvoor de apparatuur in huis.  Zie ook de menupagina Energiecoach/verkenner/scan voor meer details. We geven onafhankelijk advies en zijn niet gekoppeld aan een bedrijf. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.  Hieronder de belangrijkste mogelijkheden van onze vrijwilligers of hebt u wellicht een andere vraag? Neem dan contact op. 

-1- WARMTESCAN Een warmtescan kan worden gemaakt van je huis, daarbij wordt gebruik gemaakt van een speciale InfraRood (IR) warmtecamera om te kijken waar warmtelekken zitten in je huis om gericht maatregelen te kunnen nemen. 

-2- ENERGIECOACH Energiecoaches van de Coöperatie hebben een HOOM-opleiding gehad en zijn gecertificeerd en kunnen je huis en gebruik van energie volgens standaard checklijsten beoordelen en gericht advies uitbrengen.

-3- ENERGIEVERKENNER De energieverkenners van de Coöperatie hebben een training gehad en kunnen in huis energieverbruiken en -verbruikers beoordelen op hun duurzaamheid. Met hun kennis kan er een advies gegeven worden waar op gerichte wijze energie bespaard kan worden wat betreft apparatuur en gedrag.

-4- CV-INREGELKIT Ook kan hulp geboden worden voor het waterzijdig inregelen van de CV met een zogenaamde CV-inregelkit. 

-5- LOKALE COLLECTIEVE ENERGIEOPWEKKING Hulp voor de subsidieaanvraag en aanschaf voor een kleinere lokale collectieve energieopwekking. Met de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) kun je als energiecoöperatie of Vereniging van Eigenaren (VvE) gezamenlijk investeren in een productie-installatie om duurzame energie mee op te wekken. Denk aan zonnepanelen, windmolens of waterkracht. 

 

Voor leden is hulp of advies voor kleinere vragen zoals bijvoorbeeld ISDE subsidie of offerte beoordelingen gratis. Voor niet-leden zal in principe een bijdrage gevraagd worden van €17,50. Afhankelijk de gevraagde hulp of advies kan een gereduceerd tarief worden berekend. 

Bel of email ons voor een afspraak over voor verdere uitleg, onze contactgegevens staan onderaan de pagina  en op de contact pagina (boven).

 

Bespaar Energie In Limburg

Bespaar energie in Limburg is de website voor alle inwoners van Limburg die vragen hebben over energiebesparing in hun gemeente of regio. Verder voor al diegenen die geïnteresseerd zijn in duurzame energie en de toepassingen daarvan. 

Of u zich nu wilt oriënteren op mogelijkheden of morgen al aan de slag wil met het nemen van maatregelen voor een comfortabele en duurzame woonomgeving, u kunt het allemaal lokaal vinden via deze site. Ook duurzame initiatieven bij u in de buurt of straat kunt u op deze site terugvinden. 

 

Energie Prestatie Advies (EPA) 

Er liep via de Provincie Limburg een project voor een gratis EPA. Dit project is helaas afgesloten. Een EPA adviseur kan een beoordeling doen van de woning voor het vaststellen van een Energielabel. Hiervoor wordt de woning opgenomen en doorgerekend wat betreft de bouwschil en warmteverliezen/energieopwek. Hiervoor zijn vele (commerciële) adviseurs beschikbaar. 

 

Terugverdientijd

Door onder andere te investeren in isolatie en in efficiënte apparatuur kunt u veel besparen. De investering is meestal sneller terugverdiend dan u denkt. Het levert in ieder geval méér op dan rente op een spaarrekening.

 

Financiering

Uw woning isoleren en op een efficiënte manier verwarmen is cruciaal, zowel voor uw portemonnee als voor ons klimaat. Ook zal het comfort in uw woning toenemen. Isolatie, hoog rendementsglas of een HR verwarmingsketel van de nieuwste generatie vereist vaak een grotere investering. Voor de meeste grote maatregelen zijn er daarom financieringsmogelijkheden. 

Neem contact op met de Provincie Limburg voor meer informatie over subsidies en financieringsmogelijkheden of ga naar de website van Energie Subsidiewijzer