• DOE OOK MEE IN VERDUURZAMING VAN ENERGIE !!!10,5 HA ZONNEPARK GROENSEBOS B.V.WORDT MEDE-EIGENAAR IN ZONNEPARK GROENSEBOSMEER INFO

 • LOKALE BIJEENKOMSTENUITLEG ENERGIE BESPAREN, OPWEKKEN, MEDE-EIGENAARSCHAPBijeenkomsten: zie onder voor wat, waar en wanneer

 • ALGEMENE LEDEN VERGADERINGALV 20 december 2023Dit was een reguliere ALV
  Zie menu "Over de coöperatie" - "ALV"
  voor agenda en documenten.
  MEER INFO

 • INTERESSE IN MEE-STUREN ?WORDT BESTUURS- OF WERKGROEPLID !We zoeken een penningmeester
  En ook algemene bestuursversterking
  Help en beslis mee over de toekomst
  Neem contact op voor de mogelijkheden!
  MEER INFO

Verduurzamen: van energie besparen tot participeren/mede-eigenaar worden in een zonnepark

Lokale bijeenkomsten voor leden en niet-leden

Er komen regelmatig vragen over verschillende verduurzamings-onderwerpen bij ons binnen. Om een aantal onderwerpen wat verder uit te uit te leggen en de mogelijkheid voor onderlinge discussie en uitwisseling van ervaringen zijn er een aantal lokale bijeenkomsten gepland. Beschikbaarheid van zalen gaf als resultaat 5 bijeenkomsten verspreid over de gemeente Echt-Susteren.

Onderwerpen:

 • Wat is en doet een lokale energiecoöperatie
 • Hoe pak je energie- en kostenbesparing aan, welke volgorde en welke maatregelen
 • Grotere vervolgstappen maken zoals warmtepompen, zonnepanelen, batterijen, verbouwingen, advies. Wat zijn voorwaarden en waar op te letten
 • Uitleg over energiecontracten en saldering
 • Waar kan de energiecoöperatie bewoners mee helpen
 • Lokale zonneparken: wat en waar, mede-eigenaar worden voor een klein bedrag en tegelijk zeggenschap en een leuk rendement wat betreft rente/dividend en milieu.

Er zijn 5 bijeenkomsten gepland tot nu toe. Eventuele extra bijeenkomsten worden tijdig bekend gemaakt via een nieuwsbrief en website. Er is koffie en thee.

Tijdstip: van 19.15-19.30 binnenkomst. Presentatie/discussie/vragen van 19.30-21.00 uur.

25 jan 2024 St Joost Patronaat (kleine zaal) Caulitenstraat 6, 6112AL Sint Joost
20 febr 2024 Dieteren De Koppel (kleine zaal) Vleutstraat 22, 6114KN Susteren
22 febr 2024 Nieuwstadt Gemeenschapshuis (kleine zaal) Millenerstraat 4, 6118CB Nieuwstadt
27 febr 2024 Pey MFC Houtstraat 7, 6102BD Pey
29 febr 2024 Maria Hoop Dorpshuis De Annendaal Annendaalderweg 12A, 6105AT Maria Hoop

Iedere bewoner is welkom, leden en niet-leden van de Echt-Susteren Energie Coöperatie ‘Echt Duurzaam’ U.A.

Liefst met aanmelding vooraf maar dat is niet verplicht. Aanmelden kan via email: info@echtsusterenenergie.nl , zie ook de website www.echtsusterenenergie.nl voor contact informatie. Zie ook de agenda en info bij zonneparken.

Hopelijk tot ziens bij een van de bijeenkomsten!

Het is weer winter, tijd voor een energie advies op maat

Het is weer kouder en dus wordt het huis weer verwarmd.

Bent u geïnteresseerd in waar de warmtelekken zitten bij uw huis? Laat een warmtescan doen door ons. Dit kan overigens alleen bij koud weer, liefst ook niet waaien. Warmteverliezen worden pas goed zichtbaar bij een groter verschil tussen binnen- en buitentemperatuur. Er wordt dus normaliter vooral aan de buitenschil van een huis gemeten. Ook de werking en aanleg van vloerverwarming is te zien. 

Bent u geïnteresseerd is verminderen en optimaliseren van gasverbruik en advies waar besparingen zijn te halen of waar wooncomfort kan worden verbeterd. Tegelijk wordt tevens gekeken naar elektraverbruikers meer dan gebruikelijk kilowatts opeten en wat zinvolle besparingen zouden kunnen zijn. Hiervoor hebben we energiecoaches en energieverkenners. De energiecoaches zijn gecertificeerd en doen een uitgebreide check met advies. Energieverkenners doen een wat meer algemene check en een eenvoudig advies. 

Wilt u de CV beter inregelen? We kunnen ook een CV inregelkit ter beschikking stellen om thuis zelf de radiatoren in te regelen.

Klik op het topmenu "Energie" en op de dropdown Energie coach/verkenner/scans of op het snelmenu midden op de pagina Energieadvies of de  knop voor meer informatie.

Tijdelijk Noodfonds Energie

26 januari 2024

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is geopend voor mensen met een laag inkomen en een hoge energierekening. Zie menu Energie/Links: tips, subsidie en info voor meer info en link naar de subsidieregeling.