Bestuur

 

Het bestuur van Echt-Susteren Energie Coöperatie 'Echt Duurzaam' U.A.:

 
 
Eric van Kaathoven
Voorzitter Echt-Susteren Energie Coöperatie

Achtergrond: TUE proces technologie, vele cursussen o.a. bedrijfskunde, management.

Ervaring: proces technoloog chemische industrie/utilities, plant manager diverse chemische plants, operations en supply chain directeur, CEO/Managing Director specialty meststoffen bedrijf, eigenaar consultancy chemische industrie Evekaa B.V. Mede-oprichter/ex-voorzitter Stichting Speelvoorziening Nieuwstadt.  

Ambitie: om via de Coöperatie een bijdrage te leveren aan een duurzame energie transitie van de gemeenschap.

 

Lens Goossens
Secretaris Echt-Susteren Energie Coöperatie

Achtergrond: HBO ICT, Hogere Bedrijfskunde NIVÉ, ITIL Servicemanagement
Ervaring: ICT Contractmanagement en Servicemanagement, klantrapportages mbt contractafspraken, financiële verslaglegging status contract doel- en klantgericht handelen nav incidenten, klachten en opmerkingen mbt de dienstverlening.

  

Raoul Op den Camp
Penningmeester Echt-Susteren Energie Coöperatie tot 1/1/2024

Achtergrond: Ik ben 23 jaar oud en woonachtig in Nieuwstadt bij mijn ouders en 2 jongere broertjes. Ik werk bij Enexis en volg daar een opleiding. Daarvoor afgestudeerd in Energy engineering op Zuyd hogeschool met een afstudeerstage bij de gemeente Venlo binnen het project proeftuin aardgasvrije wijk. In de afgelopen jaren heb ik veel kennis opgedaan binnen deze opleiding over de stappen die wij zullen moeten gaan maken om de wereld weer in balans te krijgen. Ik hoop deze kennis dan ook binnen de energiecoöperatie een praktische vorm te kunnen geven waarmee wij met zijn alle aan kunnen werken. 
Ervaring: Stage bij Stedin en Sitech (Chemelot), financieel eindverantwoordelijke student company in 2019. Momenteel werkzaam bij Enexis en werkend aan de energietransitie.

Door werk in combinatie met opleiding is de beschikbare tijd om ook als penningmeester onvoldoende. Raoul heeft per 1 januari 2024 het stokje als penningmeester overgedragen aan opvolger Noël van Buggenum. Noël van Buggenum heeft helaas per 1 februari 2024 alsnog aangegeven  de functie van penningmeester niet te aanvaarden.

 

Jo Haas
Bestuurslid Echt-Susteren Energie Coöperatie – Adviseur dagelijks bestuur

Achtergrond: WTB-M&R Gas techniek, Sales-Key Accountmanagement HBO, Contractmanagement
Ervaring: Contractmanager Warmte, DGA JMJ Haas adviseur Energie Management en Energie Contract

 

 

David van Venrooij
Gestopt per 27/7/2023 als bestuurslid Echt-Susteren Energie Coöperatie - Algemeen bestuurslid

Achtergrond: TU/e Bachelor Mechanical Engineering. TU/e Master Energy Technology. Verschillende cursussen m.b.t. installatietechniek, productontwikkeling en innovatie.

Ervaring: Ervaring als engineer en projectleider binnen product development van Ithodaalderop. Gespecialiseerd in het ontwikkelen en verbeteren van warmtepompen en bijbehorende installaties.

Ambitie: Ik wil mij inzetten voor een gelijke en toegankelijke energietransitie voor iedereen in de gemeente Echt-Susteren.

Door te drukke werkzaamheden heeft David besloten per 27/7/2023 te stoppen met bestuursactiviteiten maar blijft  wel beschikbaar voor werkgroepen en voor inzet als energieverkenner/coach.

 

 
Noël van Buggenum (foto volgt)
Penningmeester Echt-Susteren Energie Coöperatie vanaf 1/1/2024

Achtergrond: Hogeschool Zuyd Bedrijfseconomie

Ervaring: werkzaam bij Breman Maasland B.V. als hoofd administratie

Per 1/1/2024 heeft Noël van Buggenum de functie overgenomen, helaas per 1/2/2024 aangegeven dat hij alsnog de functie van penningmeester niet wil/kan vervullen.  Er is dus een vacature voor de functie van penningmeester.

 

 

Vacatures:
Bestuurslid Echt-Susteren Energie Coöperatie worden of een handje helpen in een werkgroep? Er wordt dringend gezocht naar uitbreiding van het bestuur en werkgroepen. 

Geïnteresseerd: stuur dan een e-mail naar info@echtsusterenenergie.nl  of bel 06-2433 6049 (secretaris). Wij nemen dan z.s.m. contact met u op betreffende de mogelijkheden.

 

Laat ons weten wat uw interessegebied is. We hebben diverse posities open of hebben dringend versterking nodig op o.a. de volgende gebeiden: Financïen, Juridisch,  Marketing & Communicatie, of mee willen helpen als Energieverkenner/adviseur,  maar andere kennisgebieden zijn  ook zeer welkom!!! 

Met name als penningmeester-bestuurslid is er een zeer grote behoefte. De hoeveelheid werk is geschat op enkele adminstratieve uren per week en daarnaast 1x per maand 2 uur bestuursvergadering. Afhankelijk van interessegebieden kan dit uiteraard uitgebreid worden. Enige boekhoudkundige kennis helpt uiteraard om het aantal uren "inleren" beperkt te houden.