Het Dilemma | Transportaanbod nieuwe zonnepaneelinstallaties op dieptepunt: ‘Impasse moet nu doorbroken, wellicht door rechter’

22/01/2023

Netbeheerders bieden nog nauwelijks transport aan voor nieuwe zonne-energiesystemen. Is dit terecht? Solar Magazine bespreekt dit dilemma met Leon Straathof, zelfstandig adviseur netwerkinfrastructuur.

De congestie van het Nederlandse elektriciteitsnet neemt toe, dat heeft logischerwijs consequenties voor de uitrol van grote pv-systemen…
‘De netcongestiekaart van ons land kleurt alsmaar roder met congestiegebieden. Daarmee wordt de indruk gewekt dat er op die plekken niets meer bij kan en netbeheerders bieden daar ook nog nauwelijks transport aan voor nieuwe producenten van hernieuwbare stroom. Maar als je inzoomt op de werkelijke situatie valt daar heel veel op af te dingen.’

Klik hier voor het volledige artikel.