Duurzaamheid Gratis Energie Prestatie Advies

Vanaf 29 november 2021 is het voor woningeigenaren mogelijk om een gratis EPA advies aan te vragen bij de Provincie Limburg. 

Wilt u uw woning verduurzamen maar weet u nog niet precies welke maatregelen u hiervoor wilt treffen? Via de Provincie Limburg kunt u tot 30 september 2022 (zolang er voldoende budget is) in aanmerking komen voor een gratis Energie Prestatie Advies (EPA).                                                                   

Hoe werkt het EPA?

De adviseur begint met een scan (duur 1-2 uur) van de gehele woning. Hij kijkt onder meer naar de isolatie van muren, daken en vloeren. Uit die scan rolt een rapport met een persoonlijk advies dat inzicht geeft in:

  • Hoe energiezuinig uw woning is.
  • Hoe u uw energiegebruik verlaagt en uw wooncomfort verbetert.
  • Wat eventuele maatregelen kosten.
  • Hoe lang het duurt voor uw investering is terugverdiend.

De EPA-adviseur helpt u desgewenst bij het kiezen van de slimste maatregelen. Wat doen gevel-, vloer- en dakisolatie met uw huis? En wat betekent nieuw glas of een nieuwe cv-ketel voor uw energierekening? Na het bezoek belt de adviseur u om het EPA-rapport door te lopen. Zo kunt u samen de slimste maatregelen kiezen.

Kijk voor meer informatie op de website van de Provincie  

Deze EPA actie wordt niet door onze coöperatie uitgevoerd maar loopt via de Provincie Limburg.

 

Een energiecoach van Echt-Susteren Energie Coöperatie ‘Echt Duurzaam’ U.A.  kan u ook ondersteunen bij uw keuze,  advies geven omtrent de te kiezen maatregelen en bijvoorbeeld offertes mee beoordelen.

Wenst u gebuik te maken van de mogelijkheden neem dan kontakt op met Lens Goossens, secretaris van Echt-Susteren Energie Coöperatie ‘Echt Duurzaam’ U.A. door een mail te sturen naar info@echtsusterenenergie.nl of te bellen naar 06-24336049.

NB. Op onze website www.echtsusterenenergie.nl kunt u nog meer lezen over duurzaamheid en de activiteiten van Echt-Susteren Energie Coöperatie 'Echt Duurzaam' U.A. 

 

 

terug