Er zijn een aantal mogelijkheden voor een  Energie Advies

 

Er zijn een aantal mogelijkheden om advies te krijgen over duurzaamheid mbt energie besparen en opwekken in en om het huis.

Hieronder worden deze kort besproken.

 

Energie Prestatie Advies (gratis)

Vanaf 29 november 2021 is het voor woningeigenaren mogelijk om een gratis EPA advies aan te vragen bij de Provincie Limburg. 

Wilt u uw woning verduurzamen maar weet u nog niet precies welke maatregelen u hiervoor wilt treffen? Via de Provincie Limburg kunt u tot 30 september 2022 (zolang er voldoende budget is) in aanmerking komen voor een gratis Energie Prestatie Advies (EPA).                                                                   

Hoe werkt het EPA?

De adviseur begint met een scan (duur 1-2 uur) van de gehele woning. Hij kijkt onder meer naar de isolatie van muren, daken en vloeren. Uit die scan rolt een rapport met een persoonlijk advies dat inzicht geeft in:

  • Hoe energiezuinig uw woning is.
  • Hoe u uw energiegebruik verlaagt en uw wooncomfort verbetert.
  • Wat eventuele maatregelen kosten.
  • Hoe lang het duurt voor uw investering is terugverdiend.

De EPA-adviseur helpt u desgewenst bij het kiezen van de slimste maatregelen. Wat doen gevel-, vloer- en dakisolatie met uw huis? En wat betekent nieuw glas of een nieuwe cv-ketel voor uw energierekening? Na het bezoek belt de adviseur u om het EPA-rapport door te lopen. Zo kunt u samen de slimste maatregelen kiezen.

Kijk voor meer informatie op de website van de Provincie  

Deze EPA actie wordt niet door onze coöperatie uitgevoerd maar loopt via de Provincie Limburg.

 

Door de Coöperatie kunnen de volgende diensten worden aangeboden:

Energie Coach

Een Energie Coach van Echt-Susteren Energie Coöperatie ‘Echt Duurzaam’ U.A.  kan u ook ondersteunen bij uw keuze,  advies geven omtrent de te kiezen maatregelen en bijvoorbeeld offertes mee beoordelen.

Een aantal vrijwilligers van de Coöperatie zijn extern opgeleid en gecertifceerd (en ook een aantal in opleding) die bij u thuis uitgebreid kunnen helpen met een een scan van de woning, eventueel uit te breiden met een warmtescan (alleen in de winterperiode) en een uitgebreid advies te geven over de mogelijkheden tot besparen. De Energie Coach kan ook verdere begeleiding geven in het traject tot offerte aanvraag en beoordeling.  Dit gaat verder dan de boven gemeldde EPA. Er wordt wel een kleine bijdrage gevraagd om de vrijwilliger deels een tegemoetkoming voor gemaakte uren te geven. DIt kan ook eventueel in overleg met de gemeente gebeuren.

Wenst u gebuik te maken van de mogelijkheden neem dan kontakt op met Lens Goossens, secretaris van Echt-Susteren Energie Coöperatie ‘Echt Duurzaam’ U.A. door een mail te sturen naar info@echtsusterenenergie.nl of te bellen naar 06-24336049.

 

Energie Verkenner

Een Energie Verkenner is opgeleid om in huis een scan te maken van de mogelijkheden om energie te besparen, dan kan zijn van vervangen van een wasmachine tot tochtstrips of  waterzijdig inregelen van de CV.  Ten opzichte van de Energie Coach een wat simpeler check en advies. Het is dan aan u om te bepalen wat wel of niet gewesnt is om uit te voeren. Er volgt normaliter ook geen verdere begeleiding.

 

Energie Scan

Hierbij wordt een warmtescan gemaakt van uw huis om te kijken waar warmtelekken zijn. Dit kan alleen in de winterperiode.

 

NB. Op deze website pagina staat meer hieover  kunt u nog meer lezen over duurzaamheid en de activiteiten van Echt-Susteren Energie Coöperatie 'Echt Duurzaam' U.A. 

 

 

terug