Veel gestelde vragen (FAQ)

 

Wat is een Coöperatie?

Dit is een kruising tussen een BV en een vereniging. De kracht van een coöperatie is de betrokkenheid van haar leden. 

 
Wat is eigenlijk die ‘energiecoöperatie Echt-Susteren Energie’?

Een groeiend aantal mensen is doordrongen van het feit dat het milieu een steeds belangrijkere zaak is: niet alleen voor onszelf maar ook en vooral voor degenen die na ons komen. De stijgende temperaturen van de laatste jaren herinneren ons hier bijna iedere dag aan. Dit is iets waar we állemaal bij betrokken zijn, ons doel is om verdere stijging te voorkomen.

Ook de gemeente Echt-Susteren heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. Om duurzame oplossingen te verspreiden onder de inwoners is begin 2017 de energiecoöperatie Echt-Susteren Energie U.A. opgericht. Deze energiecoöperatie – die geheel uit vrijwilligers bestaat – wil energiezuinige en duurzame oplossingen bij de inwoners onder de aandacht brengen. Duurzaam produceren, inkopen en besparen van energie, daar gaat het in eerste instantie om. 

 

Wat heb ik eraan om lid te worden van Echt-Susteren Energie?

Iedere geïnteresseerde inwoner, die om het milieu geeft kan lid worden van Echt-Susteren Energie. En wat betekent dit dan?

Misschien wel het belangrijkste is dat u door lid te worden, zelf onderkent dat u toch bewust(er) bezig wil zijn met het milieu. Dat kunt u dan samen doen met andere inwoners van onze gemeente.

Gezamenlijk bepalen de leden wat zij willen dat er gaat gebeuren en hoe het concrete doel van de energiecoöperatie wordt ingevuld. Waarbij het ’t meest voor de hand ligt om samen met een deskundige eerst te bekijken waar kan worden bespaard op het dagelijks energiegebruik. Door elkaar tips te geven kan hier al heel wat worden bereikt. Goed voor het milieu en de portemonnee!

Een andere mogelijkheid is om energienota’s met elkaar te vergelijken en zo opvallende zaken te bespreken. Ook kan worden bekeken hoe kan worden geïnvesteerd in zonnepanelen en wat daarbij in individuele situaties wel en niet mogelijk is.

 

Kost dit lidmaatschap iets?

De  kosten van het lidmaatschap bedragen momenteel 12 euro per jaar (1 januari - 31 december). 

 

Hoe kan ik lid worden?

Ga naar lid worden en vul het aanmeldingsformulier volledig in.

 

Staat uw vraag hier niet bij? Neem contact op met energiecoöperatie Echt-Susteren Energie