• DOE OOK MEE IN VERDUURZAMING VAN ENERGIE !!!10,5 HA ZONNEPARK GROENSEBOS B.V.WORD MEDE-EIGENAAR IN ZONNEPARK GROENSEBOS VOOR EINDE JULI 2024 !MEER INFO

 • LOKALE BIJEENKOMSTENUITLEG ENERGIE BESPAREN, OPWEKKEN, MEDE-EIGENAARSCHAPBijeenkomsten: zie onder voor wat, waar en wanneer

 • ALGEMENE LEDEN VERGADERINGALV 20 december 2023Dit was een reguliere ALV
  Zie menu "Over de coöperatie" - "ALV"
  voor agenda en documenten.
  MEER INFO

 • ZIN IN VERDUURZAMEN ?WORD BESTUURS- OF WERKGROEPLID !We zoeken een penningmeester
  En algemene bestuursversterking
  Help en beslis mee over de toekomst
  MEER INFO

Verduurzamen-2: Nieuwe serie bijeenkomsten over energie besparen tot participeren / mede-eigenaar worden in een zonnepark

Lokale bijeenkomsten voor leden en niet-leden

Er is in februari een serie bijeenkomsten geweest over verschillende verduurzamings-onderwerpen. Een tweede serie bijeenkomsten is nu gepland met deels andere onderwerpen. Het is deels bedoeld als uitleg en om vragen te beantwoorden en tegelijk de mogelijkheid te bieden voor onderlinge discussie en uitwisseling van ervaringen. Er zijn nu 6 bijeenkomsten verspreid voor bewoners en bedrijven in de gemeente Echt-Susteren en omgeving.

Onderwerpen:

 • Wat is en doet een lokale energiecoöperatie
 • Waar kan de energiecoöperatie bewoners mee helpen.
 • Hoe pak je energie- en kostenbesparing aan
 • Grotere vervolgstappen maken zoals warmtepompen, zonnepanelen, batterijen, verbouwingen, advies. Wat zijn voorwaarden en waar op te letten.
 • Hoe kan de gemeente en de coöperatie helpen in de toekomst.
 • Lokale zonneparken: wat en waar, voortgang bouw en rondleiding, mede-eigenaar worden voor een klein bedrag en tegelijk zeggenschap en een leuk rendement wat betreft rente/dividend en milieu.

Er zijn 6 bijeenkomsten gepland en er is koffie en thee (gratis). Telkens ontvangst van 19.15-19.30. Presentatie/discussie/vragen van 19.30-21.00 uur.

Wanneer Plaats Gebouw Adres
28 mei 2024 Nieuwstadt Gemeenschapshuis (kleine zaal) Millenerstraat 4, 6118CB
29 mei 2024 Echt Museum van de Vrouw Plats 1, 6101AP
30 mei 2024 St Joost Patronaat (kleine zaal) Caulitenstraat 6, 6112AL
31 mei 2024 Maria Hoop Dorpshuis De Annendaal Annendaalderweg 12A, 6105AT 
3 juni 2024 Pey MFC Pejjerhoaf Houtstraat 7, 6102BD
4 juni 2024 Dieteren De Koppel (kleine zaal) Vleutstraat 22, 6114KN

Iedereen is welkom, leden en niet-leden van onze coöperatie.

Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld via email: info@echtsusterenenergie.nl, zie ook de website www.echtsusterenenergie.nl voor contact informatie. Zie ook de agenda en info bij zonneparken.

Hopelijk tot ziens bij een van de bijeenkomsten!

Het was winter, tijd voor een energie advies op maat voor de komende winter...

De winterkou is achter de rug. Om voor de komende winter voorbereid te zijn is het nu tijd om na te denken welke maatregelen zinvol zijn en offertes op te vragen, het kan maanden duren voor een firma tijd heeft,  richting winter hebben zij het steeds drukker.

Bent u geïnteresseerd in waar de warmtelekken zitten bij uw huis? Laat een warmtescan doen door ons. Dit kan overigens alleen bij koud weer, liefst ook niet waaien. Warmteverliezen worden pas goed zichtbaar bij een groter verschil tussen binnen- en buitentemperatuur. Er wordt dus normaliter vooral aan de buitenschil van een huis gemeten. Ook de werking en aanleg van vloerverwarming is te zien. 

Bent u geïnteresseerd is verminderen en optimaliseren van gasverbruik en advies waar besparingen zijn te halen of waar wooncomfort kan worden verbeterd. Tegelijk wordt tevens gekeken naar elektraverbruikers meer dan gebruikelijk kilowatts opeten en wat zinvolle besparingen zouden kunnen zijn. Hiervoor hebben we energiecoaches en energieverkenners. De energiecoaches zijn gecertificeerd en doen een uitgebreide check met advies. Energieverkenners doen een wat meer algemene check en een eenvoudig advies. 

Wilt u de CV beter inregelen? We kunnen ook een CV inregelkit ter beschikking stellen om thuis zelf de radiatoren in te regelen.

Klik op het topmenu "Energie" en op de dropdown Energie coach/verkenner/scans of op het snelmenu midden op de pagina Energieadvies of de  knop voor meer informatie.

Duurzaamheidspeiling gemeente

Echt-Susteren

De gemeente Echt-Susteren heeft een onafhankelijk onderzoeksbureau ingeschakeld om de mening van de bewoners te peilen op het gebied van duurzaamheid, met  energie als focus. Wat vinden bewoners van diverse aspecten, hoe kan de gemeente helpen, wat zijn uw ideeën en prioriteiten. De presentatie van de resultaten is gepland op 11 juni 2024, publicatie zal daarna volgen.