Energie besparen

 

Energiebesparing is de gemakkelijkste manier om geld te besparen (rendement) en duurzaam te zijn. Gas of elektriciteit welke niet wordt gebruikt, hoeft niet geproduceerd te worden. En dus ook niet door u te worden betaald.

 

Kleine maatregelen

Vaak volstaan kleine maatregelen om energie in huis te besparen. Denk aan het monteren van thermostaatkranen op uw verwarming, het plaatsen van tochtstrippen, de verwarming een graadje lager of het vervangen van gloeilampen door LED-lampen.

 

Grote maatregelen

Bij grote maatregelen kunt u denken aan spouwmuurisolatie of dakisolatie. Hoog rendementsglas in plaats van dubbelglas of een nieuwe HR ketel. Hoe eerder u maatregelen neemt, hoe sneller u start met geld besparen. MilieuCentraal heeft een mooi overzicht van isolatiemaatregelen die in uw huis te nemen zijn. Onze partners kunnen u verder voorzien van passend advies.

 

Energiescan, -coaches en -verkenners

Onze coöperatie heeft een aantal mensen opgeleid om met name particulieren te helpen om besparingen te realiseren. Afhankelijk van de vraag kan er ook een energiescan worden gemaakt, we hebben daarvoor de apparatuur in huis.  We geven onafhankelijk advies en zijn niet gekoppeld aan een bedrijf. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

 

Bespaar Energie In Limburg

Bespaar energie in Limburg is de website voor alle inwoners van Limburg die vragen hebben over energiebesparing in hun gemeente of regio. Verder voor al diegenen die geïnteresseerd zijn in duurzame energie en de toepassingen daarvan. 

Of u zich nu wilt oriënteren op mogelijkheden of morgen al aan de slag wil met het nemen van maatregelen voor een comfortabele en duurzame woonomgeving, u kunt het allemaal lokaal vinden via deze site. Ook duurzame initiatieven bij u in de buurt of straat kunt u op deze site terugvinden. 

 

Terugverdientijd

Door onder andere te investeren in isolatie en in efficiënte apparatuur kunt u veel besparen. De investering is meestal sneller terugverdiend dan u denkt. Het levert in ieder geval méér op dan rente op een spaarrekening.

 

Financiering

Uw woning isoleren en op een efficiënte manier verwarmen is cruciaal, zowel voor uw portemonnee als voor ons klimaat. Ook zal het comfort in uw woning toenemen. Isolatie, hoog rendementsglas of een HR verwarmingsketel van de nieuwste generatie vereist vaak een grotere investering. Voor de meeste grote maatregelen zijn er daarom financieringsmogelijkheden. 

Neem contact op met de Provincie Limburg voor meer informatie over subsidies en financieringsmogelijkheden of ga naar de website van Energie Subsidiewijzer