De harde cijfers | Stormloop op warmtepompen houdt aan, maar subsidiepot gaat niet leeg

19/12/2023

De stormloop op warmtepompen houdt aan. In de maand november is via de ISDE-regeling door bedrijven en consumenten opnieuw fors subsidie aangevraagd voor warmtepompen.

Deze week in De harde cijfers nieuwe RVO-data.
Via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kregen consumenten in november 45,2 miljoen euro subsidie toegekend, 2,7 miljoen euro minder dan in de recordmaand oktober 2023. Consumenten kregen afgelopen maandvoor 32.567 apparaten subsidie, 11 procent apparaten minder dan een maand eerder. Met nog 1 maand te gaan is door consumenten inmiddels al voor 399,9 miljoen euro subsidie aangevraagd, wat 86 procent meer is dan in dezelfde periode vorig jaar. Er is al 55 procent meer ISDE-subsidie aangevraagd door consumenten dan in heel 2022, toen voor 257,4 miljoen euro ISDE-subsidie aangevraagd werd.

Klik hier voor het volledige artikel.