Afbouw salderingsregeling zonnepanelen in januari plenair behandeld in Eerste Kamer

14/12/2023

De commissie Economische Zaken en Klimaat van de Eerste Kamer heeft besloten om het wetsvoorstel voor de afbouw van de salderingsregeling voor zonnepanelen op de agenda van de plenaire vergadering te zetten.
Daarmee gaat de behandeling van het wetsvoorstel van minister Jetten een nieuwe fase in.

Twee vragenrondes
Nadat de Tweede Kamer half februari instemde met het wetsvoorstel dat de afbouw van de salderingsregeling per 1 januari 2025 regelt, stelden de senatoren van de Eerste Kamer een uitgebreide reeks vragen aan minister Jetten.

Eind maart werden in de eerste ronde tientallen kritische vragen gesteld die de minister voor Klimaat en Energie afgelopen juni beantwoordde. Daarna volgde een tweede vragenronde die afgelopen week werden beantwoord.

Klik hier voor het volledige artikel.