De harde cijfers | Nieuwe stormloop op warmtepompen, recordhoeveelheid subsidie aangevraagd

20/11/2023

In de maand oktober is via de ISDE-regeling zowel door bedrijven als consumenten een recordhoeveelheid subsidie aangevraagd voor warmtepompen. Deze week in ‘De harde cijfers’ nieuwe data van RVO.

Via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kregen consumenten afgelopen maand 47,9 miljoen euro subsidie toegekend, een absoluut record. Consumenten kregen in oktober voor 36.537 apparaten subsidie, 36 procent apparaten meer dan een maand eerder. Na 10 maanden is door consumenten inmiddels al voor 354,7 miljoen euro subsidie aangevraagd, wat 96 procent meer is dan in dezelfde periode vorig jaar. Er is al ruimschoots meer ISDE-subsidie aangevraagd door consumenten dan in heel 2022, toen voor 257,4 miljoen euro ISDE-subsidie aangevraagd werd.

Klik hier voor het volledige artikel.