De harde cijfers | Inhaalrace warmtepompen op isolatie, mogelijk recordjaar zonneboiler

23/10/2023

Waar een recordaantal consumenten ISDE-subsidie heeft aangevraagd, is de warmtepomp bezig met een inhaalrace op isolatiemaatregelen. Voor de zonneboiler lonkt een recordjaar. Deze week in ‘De harde cijfers’ de ISDE.

Via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kregen consumenten afgelopen maand 37,1 miljoen euro subsidie toegekend, circa 3 miljoen euro boven het maandelijkse gemiddelde van dit kalenderjaar. Consumenten kregen in september voor 18.766 apparaten subsidie, 32 procent apparaten meer dan een maand eerder. Na 9 maanden is door consumenten inmiddels al voor 306,8 miljoen euro subsidie aangevraagd, wat 99 procent meer is dan in dezelfde periode vorig jaar. Er is al ruimschoots meer ISDE-subsidie aangevraagd door consumenten dan in heel 2022, toen voor 257,4 miljoen euro ISDE-subsidie aangevraagd werd.

Klik hier voor het volledige artikel.