Het Dilemma | Zonnepanelen kopen of niet? ‘Je verdient ze nog steeds snel terug’

03/10/2023

Zonnepanelen kopen of niet? Verdien je je geld er wel mee terug? Die discussie laait aan alle kanten op. Solar Magazine vroeg Jan Willem Zwang van Stratergy om feit van fictie te scheiden in een eenvoudige rekensom.

Zijn zonnepanelen een verstandige of onverstandige investering?
‘Zonnepanelen zijn nog steeds een verstandige investering, ondanks alle verhalen over het afbouwen van de salderingsregeling, negatieve stroomprijzen, het invoeren van heffingen en uitval van omvormers. Ieder huishouden met zonnepanelen heeft mogelijkheden slim(mer) met de zonne-energie om te gaan, waardoor veel “risico’s” beperkt kunnen worden en een investering in zonnepanelen nog steeds geld oplevert. En we doen het natuurlijk ook voor het milieu.’

Klik hier voor het volledige artikel.