‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling pas in 2026 begint’

15/09/2023

De verkiezingsstrijd in Den Haag is in volle gang. Met nog een kleine 2 maanden te gaan tot de Tweede Kamerverkiezingen draait ook de lobby vanuit de Nederlandse zonne-energiesector op volle toeren.

??Een van de belangrijkste politieke dossiers voor de zonne-energiesector is nog altijd de salderingsregeling. Solar Magazine maakt een rondje langs de velden en spreekt met diverse energiewoordvoerders van de verschillende Kamerfracties.?

De salderingsregeling staat inmiddels al voor de derde keer op het 'verkiezingsmenu' van de Tweede Kamer. De eerste keer – in 2017 – leefde in de zonne-energiesector nog het idee dat vooral niet de PVV van Geert Wilders de grootste partij moest worden, omdat die als enige tegen een motie stemde om de salderingsregeling te behouden. Onder het kabinet Rutte III begon echter het politiek draagvlak voor de salderingsregeling af te brokkelen. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 pleitte de VVD er als grootste politieke partij voor om de salderingsregeling vanaf 2023 stapsgewijs af te bouwen. De lange formatie van het kabinet Rutte IV maakte die datum echter onhaalbaar.

Klik hier voor het volledige artikel.