Inwoners van Voorne-Putten kunnen mee-investeren in Windproject Noordzeeboulevard

15/09/2023

De initiatiefnemers van Windproject Noordzeeboulevard, lokale coöperatie Voorne-Putten Energie en duurzaam energiebedrijf Pure Energie, hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend waarmee de coöperatie voor 50 procent eigenaar wordt van de twee beoogde windturbines.
Al sinds begin 2022 werken beide partijen in goede harmonie samen aan de ontwikkeling van twee moderne windturbines langs de Noordzeeboulevard ten westen van de Brielse Gatdam in de gemeente Voorne aan Zee, maar nu is de samenwerking – op volledig gelijkwaardige basis – dus officieel. Dit betekent dat 50 procent van het beoogde windproject in lokale handen komt.

Gelijkwaardige samenwerking
Coöperatie Voorne-Putten Energie en Pure Energie werken samen op volledig gelijkwaardige basis. Dat betekent dat beide partijen samen de beslissingen maken in het project, dezelfde inzet leveren en gelijke investeringen doen. Hierdoor worden ook de toekomstige inkomsten gelijkwaardig verdeeld en profiteert de omgeving financieel van de komst van de beoogde windturbines.

Klik hier voor het volledige artikel.