Batterijenverordening EU: ‘Uitdaging voor vele bedrijven, maar er is nog tijd om te handelen’

15/09/2023

De nieuwe Europese Batterijenverordening is gepubliceerd en vanaf 18 februari 2024 van toepassing. De conceptteksten beloofden een wezenlijke push naar een circulaire en sociaal verantwoorde batterijenindustrie.

Worden deze verwachtingen waargemaakt, wat moeten bedrijven nu echt gaan regelen, wat zijn de harde deadlines en zijn die haalbaar? Storage Magazine vroeg het Martin Krüger, advocaat Product Compliance en medeoprichter van MAAK Advocaten.

De update van de Europese Batterijenverordening liet lang op zich wachten.
‘Het is dan ook gevoelige materie. Steeds strengere regels, bijvoorbeeld ten aanzien van producteisen en hergebruik van batterijen en grondstoffen, hebben grote implicaties voor de energietransitie en bedrijven. Dat leidde tot behoorlijk wat discussie over de eerste teksten die in 2020 het licht zagen, over de verduurzamingsambities en de haalbaarheid bijvoorbeeld.’

Klik hier voor het volledige artikel.