Markt kritieke mineralen voor zonnepanelen in 5 jaar tijd verdubbeld

20/07/2023

De wereldwijde markt van kritieke mineralen voor elektrische auto’s, windturbines en zonnepanelen is in 5 jaar tijd in omvang verdubbeld. Dat schrijft het internationaal energieagentschap IEA in een nieuw rapport.

De eerste editie van de jaarlijkse IEA Critical Minerals Market Review laat zien dat de recordontwikkeling van schone-energietechnologieën de enorme vraag naar mineralen als lithium, kobalt, nikkel en koper gigantisch aanwakkert. Van 2017 tot 2022 was de energiesector de belangrijkste factor achter een verdrievoudiging van de totale vraag naar lithium, een sprong van 70 procent in de vraag naar kobalt en een stijging van 40 procent in de vraag naar nikkel. De markt voor energietransitiemineralen bereikte in 2022 een waarde van 320 miljard Amerikaanse dollar en zal naar verwachting van de IEA-onderzoekers snel blijven groeien.

Klik hier voor het volledige artikel.