De harde cijfers | Bijna 60 procent budget subsidie isolatie, warmtepompen en zonneboilers al op

17/07/2023

In het eerste half jaar van het kalenderjaar is 57 procent van het subsidiebudget van de ISDE-regeling al vergeven: 202,2 van beschikbare 350 miljoen euro. Deze week in ‘De harde cijfers’ nieuwe data van de ISDE.

Gemiddeld hebben consumenten in de eerste helft van het kalenderjaar maandelijks 33,7 miljoen euro subsidie aangevraagd via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). In de maand juni werd daarbij 34,8 miljoen euro subsidie aangevraagd, 4 procent minder dan de voorgaande maand. Ook het aantal apparaten waarvoor subsidie werd aangevraagd in juni daalde, te weten met ruim 10 procent tot 26.319 apparaten. Over het feit of 2023 een recordjaar wordt, lijkt nog altijd geen twijfel meer te bestaan. Na 6 maanden is door consumenten al voor 202,2 miljoen euro subsidie aangevraagd wat 116 procent meer is dan vorig jaar. Consumenten vroegen over heel 2022 voor 257,4 miljoen euro ISDE-subsidie aan.

Klik hier voor het volledige artikel.