Staatssecretaris: oplossing dubbele energiebelasting thuisbatterijen nog niet in zicht

13/07/2023

Het kabinet heeft nog geen oplossing in zicht voor de dubbele energiebelasting waarmee eigenaren van thuisbatterijen soms geconfronteerd worden. Dat meldt staatssecretaris Van Rij op basis van nieuw onderzoek.

De staatssecretaris van Financiën - Fiscaliteit en Belastingdienst stelt dat de opslag van elektriciteit steeds belangrijker wordt, ook achter de kleinverbruikaansluiting. ‘Het kabinet vindt het daarom van belang dat particulieren en bedrijven met een kleinverbruikaansluiting die energie willen opslaan, daartoe zo goed mogelijk in staat worden gesteld. Een knelpunt is op dit moment dubbele energiebelasting bij de afname, opslag en teruglevering van elektriciteit aan het net. Dubbele energiebelasting vormt een belemmering voor elektriciteitsopslag achter de kleinverbruikaansluiting. Deze situatie zal zich naar verwachting steeds vaker voordoen gezien de opkomst van opslag door middel van batterijen in elektrische voertuigen en thuisbatterijen.’

Klik hier voor het volledige artikel.