Minister Jetten: ‘Batterijen bij zonneparken helpen écht, subsidie noodzaak’

28/06/2023

De verplichte uitrol van batterijen bij zonneparken gaat écht helpen om de problemen met het volle stroomnet aan te pakken en daarvoor is ook écht subsidie nodig. Dat stelt minister Jetten voor Klimaat en Energie.

Tijdens het Tweede Kamerdebat over het aanvullende Klimaatpakket van minister Jetten – waarin 120 extra klimaatmaatregelen zijn opgenomen om te zorgen dat Nederland de klimaatdoelstelling haalt – uitte Pieter Grinwis (ChristenUnie) kritiek op de subsidie die gepaard gaat met de verplichting voor batterijen bij zonneparken. ‘Er is toch al een bijna rendabele of misschien wel helemaal rendabele businesscase?’, stelde Grinwis, die daarmee tegenstander is van het uittrekken van 416,6 miljoen euro voor de verplichting.

Klik hier voor het volledige artikel.