Minister De Jonge over brand: mogelijk meer ruimte laten tussen zonnepanelen

28/06/2023

Na Kamervragen van de VVD heeft minister De Jonge gesteld dat er in de toekomst mogelijk meer ruimte tussen zonnepanelen op daken moet komen. De wenselijkheid van een blusstrook wordt de komende tijd onderzocht.

Peter de Groot (VVD) wilde van de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening weten of er een uitgebreid onderzoek naar de brand komt in Arnhem waarbij afgelopen weekend 5 huizen verwoest werden en nog eens 3 huizen onbewoonbaar werden. De Groot: ‘Hoeveel huizen in Nederland zijn op dezelfde manier verduurzaamd? Is dit gangbaar? Moeten nu al huizen worden aangepast? Is de brandweer voldoende meegenomen bij het maken van dit soort daken, zodat ze goed een brand kunnen blussen?’

Klik hier voor het volledige artikel.