De harde cijfers | ISDE: al 96 miljoen euro subsidie voor warmtepompen

20/06/2023

In de eerste 5 maanden van het kalenderjaar is via de subsidieregeling ISDE al 96 miljoen euro toegekend aan warmtepompen. Deze week in ‘De harde cijfers’ nieuwe data van de ISDE.

Na een lichte daling in april is het door consumenten aangevraagde subsidiebedrag via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) ten opzichte van de voorgaande maand met 10 procent gestegen. Ook het aantal apparaten waarvoor subsidie is aangevraagd, heeft weer een stijgende lijn ingezet. Dat groeide afgelopen maand eveneens met 10 procent. Over het feit of 2023 een recordjaar wordt, lijkt bijna geen twijfel meer te bestaan. Na 5 maanden is er al voor 190,8 miljoen euro subsidie aangevraagd en is al 55 procent van het beschikbare budget vergeven.

Klik hier voor het volledige artikel.