Advies EU: stop met afromen overwinst zonnepanelen en windmolens

14/06/2023

De Europese Commissie adviseert haar lidstaten in een nieuw rapport om per direct te stoppen met het afromen van de overwinsten van producenten van wind- en zonne-energie, omdat de energieprijzen dalen.

De Europese Commissie haar gepubliceerd verslag over noodmaatregelen tegen hoge energieprijzen. In dit verslag beveelt de Europese Commissie aan om de verordening van de Raad over het plafond voor inframarginale inkomsten niet te verlengen. De Europese Commissie stelde afgelopen september een noodinterventie op de Europese energiemarkten voor om de hoge energieprijzen aan te pakken. Een van de voorgestelde maatregelen was een maximale prijs voor wind- en zonne-energie van 180 euro per megawattuur.

Klik hier voor het volledige artikel.