Eigen Huis wil onderzoek naar risico’s voor consumenten van verhogen maximale spanning stroomnet

19/05/2023

De Vereniging Eigen Huis wil dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) eerst extra onderzoek doet naar de mogelijk negatieve gevolgen voor consumenten, als de eisen aan de overspanningsbeveiliging worden aangepast.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) presenteerde half februari op verzoek van de Nederlandse netbeheerders een voorstel om de eisen van de overspanningsbeveiliging van elektriciteitsproductie-eenheden in de Netcode elektriciteit te wijzigen. Die wens kwam voort uit het feit dat netbeheerders een toenemend aantal klachten ontvangen van consumenten met zonnepanelen bij wie de omvormers uitvallen. Naar schatting zou dat probleem voorkomen bij 1 op de 20 zonnepaneeleigenaren.

Klik hier voor het volledige artikel.