Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’

12/05/2023

‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven.’ Met die woorden benadrukt Holland Solar-directeur Wijnand van Hooff nog maar eens hoe groot het belang voor installateurs is om veilig te werken.

De constatering van de Arbeidsinspectie dat een groot deel van de zonnepaneelinstallateurs de regels voor veilig werken op hoogte aan zijn laars lapt, is de brancheorganisatie een doorn in het oog. In de laatste editie van Solar Magazine meldde de Arbeidsinspectie samen te willen werken met de zonne-energiesector om veilig werken bij installateurs van zonnestroomsystemen gemeengoed te maken. Holland Solar, de branchevereniging van de Nederlandse zonne-energiesector, werkt inmiddels nauw samen met de toezichthouder. ‘We willen de schending van de veiligheidsregels op geen enkele manier vergoeilijken’, is Van Hooff stellig. ‘Het is van het grootst mogelijke belang dat iedere installateur ’s avonds weer veilig naar huis kan. Dat betekent dat wij verwachten dat ieder zonne-energiebedrijf veiligheid op één zet.’

Klik hier voor het volledige artikel.