Peter Desmet: ‘Salderingsregeling zonnepanelen maakt aanschaf thuisbatterij interessanter’

17/04/2023

Met de schuivende politieke verhoudingen is de afbouw van de salderingsregeling voor zonnepanelen onzeker. Wordt de opkomst van de thuisbatterij daarmee de nek omgedraaid? Volgens Peter Desmet is het omgekeerde waar

Peter Desmet is chief executive officer van Solarclarity Group en oprichter van Bliq, ontwikkelaar en leverancier van een slimme thuisbatterij. Hoe volgt hij de politieke besluitvorming aangaande de Nederlandse salderingsregeling voor zonnestroom? Het regeringsvoorstel voor afbouw vanaf 2025 is goedgekeurd door de Tweede Kamer. Of het nog door de Eerste Kamer komt voordat de nieuwe leden zijn geïnstalleerd is de vraag, en daarna is de uitkomst al helemaal onvoorspelbaar.

Klik hier voor het volledige artikel.