Net-Zero Industry Act: EU wil 40 procent van binnenlandse vraag in 2030 zelf produceren

23/03/2023

De Europese Commissie heeft de Net-Zero Industry Act gepresenteerd om de productie van schone technologieën zoals batterijen, windmolens en zonnepanelen in de Europese Unie (EU) op te schalen.

Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen stelde bij de presentatie van de Net-Zero Industry Act dat deze ervoor moet zorgen dat de EU beter is uitgerust voor de overgang naar schone energie. ‘De coronapandemie en de energiecrisis hebben aangetoond dat de Europese industrie onafhankelijker moet worden door van de EU een industriële thuisbasis te maken voor schone technologieën en de productiecapaciteit op te schalen. Dat is niet alleen essentieel voor een onafhankelijke concurrentiepositie van de EU. Het is ook nodig om de ambitieuze klimaat- en energiedoelen te halen voor een klimaatneutraal continent in 2050.’

Klik hier voor het volledige artikel.