Verminderen milieu-impact zonnepanelen: ‘Ook China is in beweging’

06/03/2023

‘Europa loopt voorop in duurzaamheid van pv’, aldus Josco Kester. ‘Maar ook elders op de wereld gebeurt veel op dit vlak. Daar kunnen we van leren, ook bij de wederopbouw van een eigen industrie.’

In het Photovoltaic Power Systems Programme (PVPS) van het International Energy Agency (IEA) werken 32 landen samen aan het versterken van zonne-energie als de hoeksteen van het duurzame energiesysteem van de toekomst. De pijlers van dit programma zijn gebaseerd op diverse onderzoeksvelden. Nederland kent verschillende officiële afgevaardigden voor deze zogenaamde taken. Wat doen zij en wat levert hun werk op? De redactie van Solar Magazine vraagt het hen in een serie artikelen. Josco Kester, onderzoeker zonne-energie bij TNO, vertegenwoordigt Nederland in Task 12 – PV Sustainability.

Klik hier voor het volledige artikel.