InfoLink: Dramatische prijsbewegingen in toeleveringsketen van zonne-energie’

06/03/2023

Het Chinese marktonderzoeksbureau PV InfoLink plaatst in een nieuwe analyse vraagtekens bij de prijzen van polisilicium en wafers die in de afgelopen periode in een rap tempo op en neer schoten.

‘Toen het productievolume van polysiliciumfabrikanten eind 2022 begon te groeien, verloren de polysiliciumprijzen snel terrein’, opent hoofdonderzoekster Corinne Lin het gesprek. ‘In combinatie met de ingebruikname van nieuwe productiecapaciteit in 2023 gelooft de industrie dat de polysiliciumproductie niet langer een knelpunt zal zijn. Desondanks herstelden de polysiliciumprijzen zich medio januari echter weer na een maand met scherpe prijsdalingen. Dit doet de vraag rijzen waarom er zulke snelle en ingrijpende veranderingen waren in de polysilicium- en waferprijzen.’

Klik hier voor het volledige artikel.