Het prijsplafond voor stroom en zonnepanelen – snapt iemand het nog?

06/03/2023

Het prijsplafond: gunstig voor consumenten met zonnepanelen of niet? Solar Magazine bespreekt dit dilemma met Jan Willem Zwang. ‘De verwarring is groot, ook bij energieleveranciers. Het gaat gegarandeerd fout.’

Nederland kent sinds begin dit jaar een prijsplafond op energie. Tot een jaarlijks verbruik van 1.200 kubieke meter gas en/of 2.900 kilowattuur stroom, gelden voor huishoudens en ander kleinverbruikers respectievelijk een maximaal tarief van 1,45 euro per kubieke meter gas en 0,40 euro per kilowattuur elektriciteit. Voor eigenaren van zonnepanelen wordt daarbij uitgegaan van het nettoverbruik van stroom, dus na teruglevering. Toch rezen voor deze groep eind vorig jaar vragen over mogelijke nadelige effecten als gevolg van de voorgenomen invulling van de regeling. Hoe kijkt Jan Willem Zwang (Stratergy) hiernaar nu het prijsplafond werkelijkheid is?

Klik hier voor het volldige artikel.