Oplossing uitvallen omvormers zonnepanelen in zicht: ACM wijzigt eisen aan overspanningsbeveiliging

02/03/2023

Het uitvallen van omvormers van consumenten met zonnepanelen is binnenkort mogelijk verleden tijd. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil namelijk de eisen aan de overspanningsbeveiliging versoepelen.

De Nederlandse netbeheerders dienden afgelopen oktober bij de ACM een verzoek in om de eisen van de overspanningsbeveiliging van elektriciteitsproductie-eenheden in de Netcode elektriciteit te wijzigen. Die wens kwam voort uit het feit dat netbeheerders een toenemend aantal klachten ontvangen van consumenten met zonnepanelen over het uitvallen van hun omvormers. Naar schatting zou het probleem voorkomen bij 1 op de 20 zonnepaneeleigenaren.

Klik hier voor het volledige artikel.