77 procent mkb-bedrijven verduurzaamt: zonnepanelen populairste maatregel

02/03/2023

77 procent van de Nederlandse mkb-bedrijven is bezig met het verduurzamen van zijn onderneming. Het installeren van zonnepanelen of een zonneboiler – door 54 procent genoemd – is het populairst.

Ook betere isolatie van het bedrijfspand wordt door iets meer dan de helft van de mkb’ers genoemd, te weten door 51 procent. Verder geeft 28 procent aan ‘van het gas af’ te willen. De overstap naar groene energie wordt vooral gedreven door de wens om de hoge energiekosten te verminderen en wordt door 63 procent als argument genoemd. Verder stelt 54 procent over te stappen naar groene energie vanwege het milieu. Dit alles blijkt uit onderzoek in opdracht van a.s.r. onder 306 mkb-ondernemers.

Klik hier voor het volledige artikel.