Salderingsregeling: Tweede Kamer legt hoogte terugleververgoeding en salderen per tariefperiode in wet vast

15/02/2023

De Tweede Kamer heeft bij de stemming over de afbouw van de salderingsregeling amendementen aangenomen om de hoogte van de terugleververgoeding tot 2027 in de wet vast te leggen en te salderen per tariefperiode.

In de Tweede Kamer bleek er niet alleen een meerderheid voor het wetsvoorstel van minister Jetten om de salderingsregeling per 1 januari 2025 af te bouwen, maar ook een meerderheid voor 10 van de ingediende moties en 6 van de ingediende amendementen. Waar een aangenomen motie een verzoek is – dat minister Jetten en het kabinet naast zich neer kunnen leggen – leidt een aangenomen amendement direct tot de wijziging van een wetsvoorstel.

Klik hier voor het volledige artikel.