Romano Hagen over btw-nultarief voor zonnepanelen: ‘Prijzen consumenten stijgen, sommige installateurs gaan omvallen’

21/12/2022

De Eerste Kamer stemt morgen waarschijnlijk in met 0 procent btw op zonnepanelen vanaf 2023. Romano Hagen is teleurgesteld. ‘Het kost de schatkist miljarden, de liquiditeitspositie van installateurs verslechtert.’

Het belastingplan van het ministerie van Financiën voor 2023 bevat een btw-nultarief voor zonnepanelen. De Eerste Kamer stemt deze week naar alle waarschijnlijkheid voor invoering van deze maatregel. Daarmee wordt tegen de wens van de zonne-energiebranche ingegaan. Volgens Hagen, eigenaar van De Centrale, leidt de onnodig gehaaste invoering tot liquiditeitsproblemen bij veel installateurs (red. zie kader). ‘Onze branche krijgt een klap, maar we zullen het met zijn allen moeten oplossen.’

Klik hier voor het volledige artikel.