Minister Kaag: hoogte en ingangsdatum van afromen overwinsten wind- en zonne-energie nog onbekend

28/11/2022

De Nederlandse regering heeft nog geen besluit genomen over hoe zij de overwinst van producenten van wind- en zonne-energie wil gaan afromen. Dat meldt minister Kaag van Financiën in de Najaarsnota.

De Europese Commissie stelde half september een noodinterventie op de Europese energiemarkten voor om de huidige hoge energieprijzen aan te pakken. Een van de voorgestelde maatregelen was een maximale prijs voor wind- en zonne-energie van 180 euro per megawattuur. Nadat de Europese energieministers begin oktober in de Raad van de Europese Unie instemden met het voorgestelde prijsplafond voor ‘inframarginale’ elektriciteitsproducenten van wind- en zonne-energie, was voor de EU-lidstaten de weg vrij om de maatregelen op nationaal niveau in te voeren.

Klik hier voor het volledige artikel.