Het zonnebos van Sam van den Oetelaar: ‘Verzet tegen monofunctionaliteit’

15/11/2022

Er staat een nieuwe generatie klaar om de energietransitie verder te brengen. Wie zijn die talenten? Solar Magazine sprak Sam van den Oetelaar over Photo Forestry, het combineren van bosontwikkeling en zonnepanelen.

Hoe is het idee voor Photo Forestry ontstaan?
‘Ik studeerde landschapsarchitectuur in Wageningen. Dat is een interessant vak, al helemaal in Nederland. Ons land is klein, er zijn heel veel belangen, we hebben niet de mogelijkheid om alles te doen wat we willen. De focus van mijn studie kwam op klimaatadaptiviteit te liggen. Zo onderzocht ik nieuwe concepten voor woonwijken die in hun eigen energie voorzien, bijvoorbeeld met innovatieve pv-concepten, en het creëren van een koeler en aangenamer microklimaat.’

Klik hier voor het volledige artikel.