Gijs Stevers (Libra Energy): ‘Aantal nieuwe markten voor thuisbatterij groeit snel’

15/11/2022

Zonnepaneeleigenaren kunnen met een thuisbatterij niet alleen de zelfconsumptie van de opgewekte zonne-energie verhogen, maar ook geld verdienen door te handelen in energie. Dat stelt Gijs Stevers van Libra Energy.

‘Tot vorig jaar dachten we als zonnestroomsector dat de thuisbatterij vooral 1 functie zou hebben: zelfconsumptie’, stelt Gijs Stevers, chief technology officer bij Libra Energy. ‘De batterij wordt ingezet om overdag zonne-energie op te slaan om die in de avond en nacht te gebruiken. Zodra de salderingsregeling in Nederland afgebouwd gaat worden, is dit zeker een relevante markt. Dit jaar is het besef echter ingedaald dat dit niet de enige functie van een thuisbatterij is. Je kan er ook mee “handelen”.’

Klik hier voor het volledige artikel.