‘Energiemanagement volgende grote markt, maar het is wachten op de thuisbatterij’

15/11/2022

Zeger Vroon ziet energiemanagement als the next big thing voor de residentiële zonne-energiesector. ‘Het opslaan van stroom is echter een onmisbaar element. Het is dus wachten op de thuisbatterij.’

In de toekomst zijn onze woningen en gebouwen zoveel mogelijk zelfvoorzienend in hun energie. De duurzame stroom en warmte die wordt opgewekt, wordt ook zelf gebruikt. Daarvoor is slim energiemanagement nodig; alle apparaten in huis moeten naadloos samenwerken om dit voor elkaar te krijgen. Dat is echter vooralsnog in belangrijke mate toekomstmuziek volgens Zeger Vroon – lector Sustainable Energy aan Zuyd Hogeschool en senior scientist bij TNO-Brightlands Materials Center.

Klik hier voor het volledige artikel.