ISDE: aangevraagde subsidie voor zonnepanelen daalt naar dieptepunt

12/10/2022

In de maand september is het aangevraagde subsidiebedrag voor zonnepanelen binnen de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)-regeling naar het laagste niveau van dit kalenderjaar gedaald.

In de eerste 3 kwartalen van het kalenderjaar is voor 13,9 miljoen euro subsidie aangevraagd. Daarmee is met nog slechts 3 maanden te gaan ruim de helft van het subsidiebudget van 30 miljoen euro nog over. Afgelopen maand werd er voor 0,5 miljoen euro subsidie aangevraagd voor zonnepanelen en voor eenzelfde bedrag voor windmolens. Waar dat voor windmolens het hoogste geclaimde budget in een kalendermaand is, was het aangevraagde subsidievolume voor zonnepanelen dit jaar nog niet zo laag.

klik hier voor het volledige artikel.