Kosten transport container zonnepanelen in vrije val, rederijen schrappen afvaarten

06/10/2022

De transportkosten voor containers lijken in een vrije val te zijn beland. Op de route Shanghai-Rotterdam zijn de prijzen voor de derde week op rij met 10 procent gedaald en de eerste rederijen schrappen afvaarten.

In krap 2 maanden tijd zijn de kosten voor het transport van een container van de haven van Shanghai naar Rotterdam met 40 procent gedaald van 9.154 Amerikaanse dollar eind juli naar 5.441 Amerikaanse dollar eind september. De kosten op de route zijn dit jaar al met circa 8.500 Amerikaanse dollar gedaald. De kosten doken eerder deze maand zelfs voor het eerst onder het niveau van november-december 2020, toen de containertarieven in enkele maanden tijd door de coronacrisis met duizenden dollars stegen.

Klik hier voor het volledige artikel.