Eigen Huis: verlaging btw op zonnepanelen mag huishoudens geen verlies opleveren

06/10/2022

Het btw-nultarief op zonnepanelen mag voor installateurs geen aanleiding zijn om de prijzen voor consumenten te verhogen. Dat stelt Vereniging Eigen Huis naar aanleiding van een artikel van Solar Magazine.

Uit een door de redactie uitgevoerde enquête – waaraan 212 installateurs deelnamen – kwam naar voren dat 50 procent van de Nederlandse installateurs van zonnepanelen stelt te weinig tijd te hebben om zijn liquiditeitspositie te verbeteren als de overheid per 1 januari 2023 een btw-nultarief voor zonnepanelen invoert. 5 op de 10 installateurs stellen te overwegen om de consument hogere prijzen door te berekenen om zo voldoende liquiditeit te behouden als het btw-nultarief ingevoerd wordt. 52 procent vraagt de overheid daarom om het btw-nultarief voor zonnepanelen later in te voeren.

Klik hier voor het volledige artikel.