Brussel wil subsidie voor zonnepanelen met 19 tot 30 procent verlagen

06/10/2022

De Brusselse regulator voor de elektriciteitsmarkt BRUGEL wil de steun voor zonnepanelen met 19 tot 30 procent verlagen. De gestegen elektriciteitsprijs heeft volgens BRUGEL het rendement van zonnepanelen verhoogd.

Waar de steun per 1 januari 2021 voor het eerst sinds 2013 omlaagging, werd die aan het begin van dit kalenderjaar juist verhoogd met respectievelijk 4,2 tot 15,4 procent. BRUGEL herberekent ieder jaar in september het steunniveau dat nodig is om voor nieuwe pv-installaties een terugverdientijd van 7 jaar te garanderen. Met dit systeem weet iedere Brusselaar zeker dat hij zijn pv-installatie in 7 jaar tijd terugverdiend heeft, ongeacht het moment waarop hij beslist om erin te investeren.

Klik hier voor het volledige artikel.