Miljoenennota en salderingsregeling: ‘Eigenaren zonnepanelen profiteren flink’

23/09/2022

De belasting op elektriciteit gaat per 1 januari 2023 weer omhoog waardoor zonnepaneeleigenaren komend jaar meer mogen salderen. ‘Consumenten met zonnepanelen zijn spekkoper’, aldus Jan Willem Zwang van Stratergy.

Het Nederlandse kabinet verlaagt in lijn met het Klimaatakkoord al enkele jaren de energiebelasting op elektriciteit. Door aardgas zwaarder te belasten en elektriciteit juist minder, maakt de regering sindsdien de overstap van aardgas naar elektrische en meer duurzame warmteopties aantrekkelijker. In het regeerakkoord kondigde het kabinet Rutte IV afgelopen december aan de energiebelasting in de eerste schijf tot en met 10.000 kilowattuur in de periode 2023-2030 met 5,23 eurocent per kilowattuur te verlagen. Omgekeerd zou in die periode de energiebelasting op aardgas juist met 5,23 eurocent per kubieke meter gas moeten stijgen.

Klik hier voor het volledige artikel.