Doe de check en kijk naar de mogelijkheden voor je huis!

20/07/2022

De Aardgasvrijchecher website heeft voor de gemeente Echt-Susteren een combinatie van openbare bronnen gebruikt om de mogelijkheden van je huis te beoordelen wat betreft verduurzaming zoals bouwgegevens, energiegebruik en energielabel. Met deze gegevens kan een eerste advies worden gegeven voor verdere verduurzaming.  Tussentijdse verbeteringen of  niet publieke aanpassingen zijn uiteraard niet meegenomen, het advies is dan ook een eerste stap. Wil je een meer gericht advies op je bestaande situatie, een meer gedetailleerde stand van zaken of hulp bij het kiezen van een volgende stap: vraag het de Coöperatie, we hebben Energiecoaches en Energieverkenners opgeleid en gecertificeerd. Een coach kan je helpen met maatregelen in en rond het huis en hulp voor het vervolgtraject bieden, een verkenner checkt in huis wat er aan eenvoudiger maatregelen te winnen valt. Deels zal eea ijn overleg met de gemeente gaan m.b.t. een eventueel gereduceerd tarief.

Klik hier voor de website en de aardgasvrijchecker pagina voor Echt-Susteren.

Klik hier voor de website van de gemeente Echt-Susteren met info over duurzaam(ver)bouwen, subsidies enz. bij het Duurzaam Bouw Loket.

Meer algemene info en andere regelingen van de gemeente Echt-Susteren m.b.t. duurzaamheid, zonne- en windenergieplannen, strategie en beleid klik dan hier.

Energie toeslag voor lage inkomens? Klik dan hier voor de info van de gemeente Echt-Susteren voor voorwaarden en aanvragen.