Datawattch: ‘Residentiële markt voor monitoring en beheer zonnepanelen wordt wakker’.

21/12/2021

Van Haren startte in 2017 met Datawattch als gevolg van een uitvraag van een woningcorporatie uit Woerden naar een pv-monitoringsysteem voor de installateur en huurder. Dat moest onder andere omvormeronafhankelijk zijn, de relatieve performance meten en de privacy waarborgen - de data mochten onder andere niet op servers buiten de Europese Unie belanden. Van Haren was als adviseur betrokken bij de aanbesteding en zag dat er geen partijen waren die konden leveren. Hij besloot het met zijn achtergrond in visualisatie van soft- en hardware zelf op te pakken en ontwikkelde een platform voor monitoring, beheer en aansturing van grote aantallen pv-systemen.

Voor volledig artikel zie: Solarmagazine.nl