Woningen zonder gas gaan ook meer betalen.

30/11/2021

De Vereniging Eigen Huis waarschuwt. 

De prijzen van warmte zijn gekoppeld aan de gasprijs. De overheid wilde hiermee zorgen dat alternatieve warmtebronnen waarvan de aanleg kostbaar is voor consumenten nooit duurder zou worden dan verwarmen met gas. Volgens Robert Crabbendam manager van HVC en een van de grondleggers van het warmtenet geeft aan dat de gasprijs hoger zal blijven dan de afgelopen jaren het geval was. Doordat onze kosten stijgen door de hoge energie tarieven zullen daarmee ook de warmteprijzen stijgen. Dit komt door de Warmtewet uit 2014, die heeft bepaald dat prijzen voor warmte en gas aan elkaar gekoppeld zijn. Vroeg of laat zal de gasprijs wel weer stabiliseren. Volgens Vereniging Eigen Huis moeten gas loze woningen er rekening mee houden dat hun warmtetarieven volgend jaar tot wel honderden euro’s hoger kunnen liggen.

Voor volledig artikel zie: Zelfenergieproduceren.nl