Netbeheerders: ‘Afbouw salderingsregeling zonnepanelen niet genoeg, geef thuisbatterij 30 procent subsidie’

30/11/2021

De netbeheerders zien de thuisbatterij als een van de antwoorden voor het steeds vollere stroomnet. ‘Het aantal zonnepanelen in ons land groeit zo sterk dat het terugleveren aan het net een probleem wordt in wijken waar het net hier niet op berekend is’, aldus Netbeheer Nederland. ‘Het tijdelijk opslaan van zonnestroom is hiervoor een uitstekende oplossing, maar thuisbatterijen zijn in ons land voor de consument nog niet rendabel. Nederland blijft hiermee achter bij onder andere België en Duitsland. Subsidie op opslag – parallel aan afbouw van de salderingsregeling – is daarom een belangrijk middel om het investeren in zon op dak te blijven stimuleren.’

Voor volledig artikel zie: Solarmagazine.nl