Kritische vragen Tweede Kamer over wetsvoorstel afbouw salderingsregeling zonnepanelen

04/12/2020

e Tweede Kamerleden hebben diverse zorgpunten en vragen aan minister Wiebes gestuurd, nadat hij het aangepaste wetsvoorstel voor de afbouw van de salderingsregeling voor zonnepanelen begin oktober naar hen heeft verstuurd. De salderingsregeling blijft zoals bekend in haar huidige vorm gehandhaafd tot 2023. Vanaf dat jaar wordt de regeling tot 2031 stapsgewijs afgebouwd naar 0. Minister Wiebes maakte afgelopen maart het definitieve afbouwpad van de salderingsregeling bekend. Eigenaren van zonnepanelen mogen vanaf 2023 ieder jaar 9 procent minder salderen en in 2031 niet meer salderen. Voor de zonnestroom die zij niet mogen salderen, krijgen zij een ‘redelijke vergoeding’ van hun energieleverancier.

Voor volledig artikel zie: Solarmagazine.nl